tuuliamatilainen.fi       Esittely | Viime yönä näin unta | Hullu Koira | Kunnes kuulen niiden tulevan | Aaveiden Eesti
Aaveiden Eesti kansi

Kummitusten jäljillä Virossa

Kummituksista kertoillaan Virossa pilke silmäkulmassa, mutta ylpeänä. Suhtautuminen kummituksiin on yllättävän luonnollista. Niitä on, ne ovat olleet joskus ihmisiä ja ne nyt vain elävät täällä seuranamme.

Tuulia Matilainen ja Ville Hytönen pitävät Viroa toisena kotimaanaan ja ovat keränneet tarinoita ympäri Eestinmaata. Aaveiden Eesti – Kummitustarinoita Virosta (Haamu 2018) tarjoaa tarinallisen matkaoppaan toisenlaiseen vironmatkailuun.

Aavetarinoiden matkassa kuljetaan Tallinnaan ja Pärnuun sekä moniin tunnettuihin kartanoihin tai linnoihin; Kolgaan, Palmseen, Alatskiville ja Sangasteen sekä Haapsaluun – ja kansantarujen metsiin. Myös Tallinnan lähiöissä ja hylätyissä vankiloissa liikkuu haamuja.

Aavetarinat ovat herkullisinta Eestinmaata ja niitä on valtavasti. Suuri osa kulkee edelleen vain suullisessa muodossa. Siksi niistä kannattaakin kysyä paikallisilta. Näin ovat tehneet myös tämän kirjan kirjoittajat.

Kirjassa esiteltyjä aavetarinoita ovat: Vanhankaupungin vaeltajat (Tallinna), Mustamäen Helena (Tallinna), Paholaisen pidot (Kolgan kartano), Kummitteleva kartanonrouva (Palmsen kartano), Kasvottomat henget (Rannan tuhatvuotinen tammi), Linnan hyvät henget (Alatskivin linna), Tanssiva pirulainen (Leevakun metsät), Unessa ilmestyvä henki (Sangasten linna), Kidutettujen kuiskaukset (Pärnu), Kappelin valkea daami (Haapsalu), Vaikeroivat vankityöläiset (Rummun louhos) sekä Koplin linjojen kirous (Tallinna).

Tuulia Matilaisen ja Ville Hytösen kirjoittaman ja Suvi Karin kuvittaman kirjan tarinat perustuvat aitoihin aavetarinoihin, kuulopuheisiin, legendoihin sekä paikallishistoriaan.

Katso kirjatraileri Youtubessa

Haamu Kustannuksen verkkokauppa

Ville Hytönen & Tuulia Matilainen | Kuvitus Suvi Kari | ISBN 978-952-7100-53-0

Kirjasta sanottua

Ville Hytösen ja Tuulia Matilaisen Aaveiden Eesti on todellinen pieni aarreaitta Viroon suuntaaville, olipa kohteena sitten Tallinna, Pärnu tai jotkin Viron lukuisista herraskartanoista.
Titta Lindström, Kirjavinkit
Kirjan juju onkin tuo tarinankertojan ote. Samalla tulee jaetuksi myös aimo annos faktatietoa.
Tapio Mäkeläinen, Tuglas-Seura


Arvostelut

Kirjakaapin avain

31. toukokuuta 2018, lue arvostelu

Tallinna24.ee

Thea Ekholm, 13. heinäkuuta 2018, lue arvostelu

Joukon Taideblogi

19. heinäkuuta 2018, lue arvostelu

Tuglas-Seura

Tapio Mäkeläinen, 4. elokuuta 2018, lue arvostelu

Kirjavinkit

Titta Lindström, 12. elokuuta 2018, lue arvostelu

Kosmoskynä

Kallas Lukka, 28. maaliskuuta 2019, lue arvostelu

Lukihäirikkö

Mörri Seppälä, 11. heinäkuuta 2019, lue arvostelu

Goodreads

lue arvostelut